tiistai 30. kesäkuuta 2015

Aclasta-tiputusKiitetään tästäkin saadusta kosteusvauriohomeita ja liian montaa altistumista. Kortisonia joudun syömään ties kuin kauan, koska immuunijärjestelmäni ei tykännyt homeista ja niiden toksiineista. Kok ige -arvo on suurissa lukemissa ja sitä täytyisi saada tippumaan. Lisäksi reagoin voimakkaasti allergisesti että astmaatikon oirein kosteusvaurio että ulkohomeisiin.

Kesäkuun alkupuolella oli aika Aclasta-hoitoon, joka suojaa luustoa kortisonin tuholta. Suoja kestää vuoden ja uusitaan siis ensi kesänä. Kuten kaikilla muillakin lääkkeillä on tälläkin omat haittavaikutuksensa. Niitä en käy tässä nyt luetelemaan. Kerron vain miten itse reagoin hoitoon. 


Hoitoa ennen täytyy potilas nesteyttää hyvin. Pari lasillista vettä juotettiin ensin ja lisäksi melkein koko pussillinen nestettä suoraan suoneen. Välissä tiputettiin lääkeaine. Aineen tiputus kestää noin 15-30 minuuttia. Lisäksi sen jälkeen vielä nesteytettiin lopulla nesteellä. Lisäksi heti hoidon jälkeen oli särkylääkkeen vuoro. koska tämä lääke aiheuttaa kovaa luukipua. Oma kipukynnykseni on onneksi korkea joten en kokenut kipua täysin ylivoimaisiksi. Minulle tarjottiin banadolia vähän isommalla annoksella mutta kieltäydyin nätisti ja sain puolitetun lääkeannoksen. Kemikaaliyliherkkänä reagoin tuohon särkylääkkeeseenkin voimakkaasti ja halusin kuitenkin suht tolpillani olla kotimatkan.


Pari tuntia meni tähän operaatioon kaikkine kiemuroineen. Kotimatkalle lähtiessä olo oli ihan hyvä. Mukava taksisetä toi kotiovelle asti ja jutteli koko matkan mukavia. Kotia päästyäni alkoi armoton väsymys ja uneliaisuus. Sitä kestikin melkein 4 päivää. Ensimmäisen vuorokauden olo oli kuin jyrän alle jääneellä. Jopa luukipu tuntui inhottavalta. En kyllä pystynyt mihinkään järkevään tekemiseen muutamaan päivään. Jotenkin tuntui että kuntokin otti takapakkia tämän hoidon jälkeen vai liekö johtunut sateisen kosteasta kesästä. 

Itse pelkäsin hoitoon mennessä että reagoin voimakkaasti tähänkin lääkkeeseen kuten kaikkiin uusiin droppeihin olen reagoinut. Mutta ilmeisesti kortisonin "suojassa" annettuna hoidon kestän. 

Linkkejä joista löytyy lisätietoja hoidosta:Hirveästi ei tietoa tästä vielä löydy, mutta toivottavasti tästä on edes vähän apua.

Ei kommentteja:

Arvoisa kansan äänitorvi

Olen yrittänyt pitää sisäilmasta sairastuneiden asiaa esillä somessa sekä muissakin kanavissa esillä . Teidänkin somessa tai ihan livenä ko...