Kemia-lehti 1/2015 otsikoi jutun yllä olevalla tekstillä.
Ulkomailla tutkitaan ja kotimaassa(hutkitaan) laitetaan tauti korvien väliin. Olisiko aika suomalaisten tutkijoiden käydä kunnolla asian kimppuun?
Työterveyslaitoksella tutkitaan psykoterapian vaikutusta sisäilmasairaisiin. Ehkä olen vain nainen mutta minun järkeni ei tuota ymmärrä. Pääni on magneettikuvattu ja sieltä ei löytynyt mitään konkreettista vikaa. Psykiatrikin totesi että on tervettä olla huolissaan omasta terveydestä. Lisäksi hän mainitsi, ettei keskusteluavun hakeminen vaikeassa tilanteessa teen ihmisestä psyykkisesti sairasta. Ehkä siis maalaisjärkeni on vielä myös kunnosssa.
Useissa tutkimissa ulkomailla on havaittu että huono sisäilma vaikuttaa aivoihin. Homeet tuottavat toksiineja, jotka vaikuttavat keskushermostoon. Sisäilmasairaat ja homealtistuneet saavat näistä esimerkiksi muistihäiriöitä, lähimuistin menetystä ja aivosumun. Uusissa tutkimuksissa on saatu viitteitä että home voi VAHINGOITTAA aivojen hermosoluja. Lapset, jotka altistuivat sisäilman haitallisille mikrobeille, saivat matalampia tuloksia älykkyysosamäärätesteissä kuin verrokkilapset.
Kroonista väsymysoireyhtymää on myös tutkittu. Toksiineja löytyi melkein jokaiselta tutkimuksessa olleelta. 90% tutkituista oli jossain elämänvaiheessa homealtistunut. Molemmissa sairauksissa on yhteneväisiä oireita. Eli maallikkokin näkee selvän yhteyden.
Käypähoitosuositukset ovat tulossa vuonna 2016. Jos nämä menevät samalla kaavalla kuin TTL:n muukin sisäilmaan liittyvät kuviot, sisäilmasairaat löytyvät varmaan suljetulta osastolta. Tällä hetkellä käsitellään vain homeen aiheuttamia sairauksia eli sähkö- ja kemikaaliyliherkkyys jää vielä ilman oikeaa diagnoosia. Samoin monta muutakin ns ympäristösairautta. Jo olevassa olevalla tautikoodilla eli tilastointidiagnoosinumerolla on ”korvienvälileima”.
Pulkkisen Katjaa (jutun tehnyt toimittaja) lainatakseni:
”Sen sijaan, että yhteiskunnan varoja Suomessa ohjataan psykoterapioiden tutkimiseen, tulisi tutkia sisäilmasta sairastuneilta erilaisia elimistön häiriötilojen merkkiaineita sekä selvittää nykyistä tehokkaammin, millaisia mikrobeja ja kemikaaleja heidän elimistössään ja käyttämissään sisätiloissa on. Vain asianmukaisen diagnoosin pohjalta päästään menestyksekkäästi ratkomaan niin ihmisen kuin rakennuksenkin terveysongelmia. Allekirjoitan täysin Katjan kirjoittaman tekstin. Nyt olisi aika herätä näkemään tosi asiat eikä tehdä huuhaa-tutkimuksia. Itse jatkan edelleen taistelua oman terveyteni puolesta.
Juttu löytyy myös facebookista
https://www.facebook.com/notes/terve-sis%C3%A4ilma-ry-frisk-inomhusluft-rf/home-vaikuttaa-hermostoon/651105768327566?fref=nf
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti