maanantai 3. joulukuuta 2018

Sisäilmagaala 2018

Vuosi lähestyy loppuaan ja monet tahot jakavat tilaisuuksissaan pystejä sekä kunniamainintoja. Koska me kaikki sisäilmasairaat emme pysty kokoontumaan yhdessä niin pidetään oma virtuaalinen SISÄILMAGAALA-tilaisuus. 

Jaossa on pokaaleja, kunniamainintoja, arvonimiä sekä ruusuja että risuja. Näiden jakamisesta on ollut päätämässä raati, joka on koostunut sisäilmasairaista.
__________________

Vuoden aikana saimme lukea monen toimittajan toimesta lukuisista sisäilmaongelmista, pudonneista sisäkatoista sekä Toimittaja Janne Toivosen loistavia tekstejä. Eräs niistä analysoi Kansallista sisäilma ohjelmaa. 
Aiheeseen liittyvä kuva
Toimittaja Janne Toivonen on VUODEN TOTUUDENTORVI.
____________________

Vuoden lähestyttyä loppuaan on yhdistyskentällä ollut myrskyä. Sairastuneet eivät enää ole tienneet ajetaanko heidän etuaan enää potilasjärjestössä. Tämän järjestön esiintyminen A-studion sairas sisäilma lähetyksessä sai lisää kysymyksiä heräämään sisäilmasta sairastuneiden keskuudessa.
Kuvahaun tulos haulle puurokauha
VUODEN HÄMMENTÄJÄ titteli menee HENGITYSLIITOLLE.
____________________

Monet tahot/henkilöt ovat myös tulleet esiin kertomalla omista sairastumisistaan sekä kohtelustaan tämän sairastumisen jälkeen. Oulun poliisit ja heidän työterveyslääkärinsä Saija Hyvönen ovat tehneet suurta julkisuustyötä sisäilmasairauden tietoisuuden lisäämiseksi.

Kuvahaun tulos haulle OVI AUKI

VUODEN ULOSTULO pysti menee OULUN POLIISEILLE ja TYÖTERVEYSLÄÄKÄRI SAIJA HYVÖSELLE.
__________________

Seuraava pysti ei varmaan ole niitä halutuimpia. Tämä asia joka pystiin oikeuttaa keskutelutti ja nostatti tunteita pintaan jokaisessa tilanteessa missä oli vain esillä. Tämä ei varmasti enempää perusteluja kaipaa meidän sisäilmasairaiden tilaisuudessa.

Kuvahaun tulos haulle alimmainen

VUODEN POHJANOTEERAUS on Terveet tilat 2028 ja sen yhtenä osana tehty THL:n luotsaama sisäilma ja terveys ohjelma 2018-2028
____________________

Samalla teemalla jatkaen. Aina ei totuus ole oikea totuus ja faktojakin voi venyttää. Totuus voi olla puolitotuus tai ei totuutta ollenkaan. Tämä on tullut hyvin monta kertaa huomattua kun puhutaan sisäilmasta sairastumisesta.
Kuvahaun tulos haulle venyy
VUODEN FAKTANVENYTTÄJÄ on oikeutetusta TTL:n lääkäreitä kouluttava Markku Sainio.
__________________

Vielä on kaksi pystiä jakamattaa. Parhaimmathan pitää jättää aina viimeiseksi. Seuraavan pystin saa taho joka on vuosia ajanut sairastuneiden etuja ja oikeuksia. Tehnyt faktapohjaista tietoa jaettavaksi ja sanonut painavan sanan sisäilma ohjelmasta sekä sanoutunut siitä irti.

Kuvahaun tulos haulle suo kuokka ja jussi

SITKEÄ PUURTAJA pystin saa HOMEPAKOLAISET.
____________________

Viimeistä pystiä viedään. Tämän pokaalin saajasta ei ollut yhtään epäselvyyttä. Vuosia työtä takana sisäilman parissa, tutkimusta, koulutusta ja tilaisuuksia. Nainen joka osaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä ja suoraan. Rautainen nainen joka jakaa sisäilmatietoutta ja antaa myös palautette heille joille se kuuluu.


VUODEN SISÄILMATEKO pystin saa

Turun Yliopiston Työterveyshuollon Professori TUULA PUTUS.
_______________________

Nyt on kaikki pystit jaettu. Vielä yleisön ruusut ja risut...

Yksimielisesti RUUSUT meni Turun Yliopiston Työterveyshuollon Professori Tuula Pututkselle.

Risuja sai THl. TTL, STM ja Markku Sainio.
____________________

Kiitos kaikille ja ensi vuonna tavataan taas.
Toivotaan että ensi vuosi on parempi meille sisäilmasta sairastuneille.3 kommenttia:

ipa kirjoitti...

Respect!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno homma. Naulan kantaan meni tämä.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri oikein meni tämä luokitus. Varsinkin "Vuoden hämmentäjä" Hengitysliitto antaa samalla oikeaa ja väärää tietoa. Kukaan ei parane onnellisuuskyykky hyppelyllä.

Arvoisa kansan äänitorvi

Olen yrittänyt pitää sisäilmasta sairastuneiden asiaa esillä somessa sekä muissakin kanavissa esillä . Teidänkin somessa tai ihan livenä ko...