sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Minä ja Maski

Tasan kaksi vuotta sitten otin ensiaskeleet hengityssuojainten maailmaan. Silloin tilasin Respron Bandit-huivin. Heti alkumetreillä kuitenkin huomasin ettei tämä apuväline riitä minulle. Huivi auttoi kyllä isompaan pölyyn että siitepölyihin, mutta minulle olikin kehittymässä hyvää vauhtia kemikaaliyliherkkyys eli MCS.


Seuraavaksi tilasinkin jo sitten saman valmistajan allergia maskin. Aluksi koetin tulla toimeen pakkauksen omalla suodattimella. Mutta vähitellen tuli selväksi että suodatin täytyi vaihttaa kemikaalisuodattimeen.

Nykyisin ulkoilu, harrastaminen, ruoka ostosten teko sekä virastoissa asiointi hoituu vain tämän suojaimen kanssa. Tämäkään suojain ei suojaa kaikilta hajuilta tai homealtistumisilta. Sillä tämän suojaimen kautta on todella raskasta hengittää ja puhekin tietysti vaimenee.  


Monet paikat ovat lisäksi sellaisessa kunnossa että oireita tulee paljon suojaimesta huolimatta. Sillä altistusta tulee myös ihon ja silmien kautta. 


#katomaski - ihmiset tuijoittaa sekä kommentoi välillä todella ajattelemattomasti. Mutta sitä ei tarvitse siettä vaan voi valistaa heitä. Vieläkin monesti menen itse hämilleen ihmisten puheista. Sillä kukaan ei kyllä vapaaehtoitesti tällaista kaunista suojainta käytä. Mutta ehkä nämä kommentit kuvastavat tämän ajan raadollisuutta. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA EROTU JOUKOSTA. M

Sinä, joka olet vielä sairastumisen alkumetreillä, pidä puolesi ja vältä lisäaltistumisia. Elämä hengityssuojaimen kanssa on rankkaa henkisesti että fyysisesti. Lisäksi tämä sairaus eristää ja tekee  pahimmillaan sinusta erakon ja katkeran. 


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! : )

Täällä astmaatikko, joka reagoi pölyyn ja erityisesti tupakansavuun..
Mä alan olla jo aika eristäytynyt. Kävelylle lähtökin ahdistaa, koska jostain tulee aina tupakan katku. Ja se on sitte loppupäivä vedettävä avaavaa. :/

Mulla on tuo Respron allergiamaski. Se on loistava siivoamisessa ja pölyyn!
Mutta savu tulee edelleen läpi..

Onko tuohon siis ostettavissa joku tehokkaampi suodatin? Vai onko ostetta erikseen joku kemikaalimaski?

Kirsi Kipakka kirjoitti...

Itsellä on tuossa maskissa kemikaalisuodatin. Parempi tupakansavuja vastaan voisi olla venttiilitön p3-tason maski. Näitä on tällä hetkellä vaikea saada mutta P2-tasoisia on saatavilla. Toivottavasti saat jotain apua näistä.

Arvoisa kansan äänitorvi

Olen yrittänyt pitää sisäilmasta sairastuneiden asiaa esillä somessa sekä muissakin kanavissa esillä . Teidänkin somessa tai ihan livenä ko...