Siirry pääsisältöön

Kipakan Joulun odotus 1


JOULUKALENTERIT


Meidän perheessä on aina joulukalenterit olleet aina suuressa roolissa. Niin kauan kun jaksoin tein itse joulukalenterit. Joten monta ja monenlaista on tullut tehtyä, mutta valitettavasti kaikista ei ole kuvia. Marketit valmiita kalentereita on ostettu vasta kun lapset ovat itse halunneet. Tänä vuonna raaputellaan yhdessä Veikkauksen kalenteria sillä suklaakalenterit ei ole enää niin kivoja. Suklaat saattaisi tulla syötyä jo parissa päivässä.

Joka vuosi katsomme lasten kanssa yhdessä Ylen joulukalenterin. Jäätävä seikkailu kuuluu siis tänä vuonna päivittäiseen ohjelmaan. Jatkoa luvassa 2014 esitettyyn Porokuiskaajan arvoitukseen eli jännitystä luvassa. Tästä perinteestä ei ole luovuttu vaikka lapset alkavat olla jo isoja. . 

The Joulukalenteri on joka vuosi katsottava. Sillä joulu on vain kerran vuodessa. Tämä kuuluu ehdottamasti olla omana. Ei joulusta tule joulua ilman synkkää myrskyistä yötä, Kertun hössötystä ja mistelin oksaa.

Tämän vuoden hankintoihin kuului Tonttu Toljanterin joulukalenterit ja näitä katsotaan aina kun keritään. 


Sisäilmasairaalle sopii hyvin elokuvien katselu kotioloissa. Elokuvateattereissa on liikaa ärsykkeitä sekä rakennukset saattavat olla huonossa hapessa. Meillä siis katsotaan paljon leffoja koko perheen voimin. Voisi jopa sanoa että yhteinen harrastus.

Verkossa olevista joulukalentereista on tämän vuoden suosikki Vihaisten Äitien Joulukalenteri. Suosittelen lämpimästi.

Muutamia kuvia joskus tehdyistä joulukalentereista:





Jos näillä ei ala joulumieli löytyä niin ei sitten millään. 

Kaikkien tähän postaukseen tai facebookin puolelle kommentoineiden kesken arvotaan The Joulukalenteri. Kerro minulle mikä on sinun mielestäsi Se paras joulukalenteri, jonka olet nähnyt? Arvon DVD:n 6.12 joten vastaamisaikaa siihen asti.






Kommentit

Miia sanoi…
Ihania joulukalentereita olet askarrellut :) itse tein nyt ensimmäistä kertaa kotitekoisen kalenterin ja tuli kyllä paaaljon kivempi kuin persoonattomat kaupan suklaakalenterit. Ehkä paras ja ajatuksia herättävin Joulukalenteri on ollut eräässä mielenterveyskuntoutujien tukiasuntojen ruokatilassa, jossa olin vuosi sitten harjoittelussa. Ohjaajat olivat laittaneet pienen herkun ja kortin, jossa oli yksi mukava teko, esimerkiksi "halaus" "missä olet hyvä" "mikä saa sinut nauramaan"... Tarkoitus oli auttaa jokaista miettimään, jos oli vaikeaa ja halauksia sai antaa ne, jotka halusivat (ainakin ohjaaja) :)
Miia sanoi…
Siis laittaneet herkun ja kortin paperipussiin ja ne pyykkinaruun roikkumaan :)
Käsin taiottu sanoi…
Ehdottomasti paras näkemäni joulukalenteri tvssä on ollut juurikin The Joulukalenteri ja sitten myös tykkäsin tosi paljon Tonttu Toljanterista :) Konkreettisista joulukalentereista paras on taas ollut äitini ompelema suuri joulupukkiseinävaate, jonka käsissä roikkui 24 pussukkaa sisältäen makeisia :)
Johanna Maria sanoi…
The Joulukalenteri oli paras jo lapsena! Myös Heinähatun ja Vilttitossun joulukalenteri kuuluu meidän joulukuuhun :)
Nenna sanoi…
The Joulukalenteri on ikuinen ykkönen!

minuhno@gmail.com
Riina sanoi…
Histamiinista tykkäsin. Tonttu Toljander on toki myös aika mainio :)
SiNiNeN sanoi…
It's hard to make a päätös, the joulukalenterin ja Toljanterin välillä. Molemmat kuuluu minun jouluun!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…