Siirry pääsisältöön

Kipakan Joulun odotus 7Tonttulaan tuli tällainen kirje ja päätin jakaa sen teille. On se ihme homma kun ihmiset eivät saa tätä sisäilma-asiaa kuntoon. Rakas Joulupukki

Viime vuonna toivoin vain meille oikeaa joulua sekä valkoista maata. Oikea joulu meille saatiin sillä laitoit aputontut asialle - Kiitos. Valkea joulu olikin vaikea tehtävä ja lunta tuli sitten myöhemmin. Tänä vuonna onneksi lumi on aikataulussa ja maa on jo valkea. Meidän sisäilmasairaiden on nyt paljon helpompi liikkua ulkona.

Tänä vuonna toiveeni on toisenlainen sillä joulun rakentamisesta selviän jo ihan itse. Haluaisin että muistaisit päättäjäjiämme kunta että valtiotasolla. Veisit jokaiselle ison säkillisen maalaisjärkeä sekä uskomisen lahjan. Taidon uskoa ihmisiä sekä uskoa siihen että päätöksiä voi joskus tehdä rahaan tuijottamatta.

Lisäksi toivon meille kaikille sairastuneille voimaa ja uskoa tulevaan. Ehkä meilläkin on joskus arvostusta tässsä yhteiskunnassa. Mutta Sinä Rakas Joulupukki voisit huolehtia siitä että jokaisella sairastuneella on joulumieltä ja oikea joulu. Sillä tiedän että vaikeassa tilanteessa on kaikki apu tarpeen. Voisit vaikka ruokakauppojen aputontuille vinkata avuntarvitsijoista sillä jokaisella on oikeus oikeaan jouluun.

Kiitos Sinulle että olet taas kuunnellut murheeni. Toivoton Sinulle, Muorille sekä tontuille oikein työntäyteistä joulun odotusta.


Tervesisin Sisäilmasairas Kirsi


ps. olen ollut aika kiltti vaikka välillä olen kyllä murissut noille päättäjille. Yksi toive olisi itselle jos sen voisit toteuttaa. Uudet villasukat olisivat aikas mukavat ja lämmittäisivät viluisia varpaita.
Pitääpä tästä heti miten kipasta neulomon tonttujen luo ... jos niitä villasukkia ...Kommentit

Kiitos
Minäkin toivon meille kaikille sairrastuneille voimaa jaksaa taistella ja uusia lääkeihmeitä...Päättäjiin nyt ei taida saada mitenkään otetta .)

Muksaa joulukuuta sinne!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…