Siirry pääsisältöön

Poliittinen tahto kateissa ...

Tämä kuuma aihe eli sisäilmaongelmat ... Tätä asiaa on puitu jo yli 20 vuoden ajan pääsemättä ratkaisuun. Onko ns ylemmältä taholta tullut jossain vaiheessa käsky ettei tästä puhuta eikä tutkimustuloksia julkaista tai tehdä? Suomi oli sisäilmatutkimuksen huippumaa mutta kummasti taso tippui tässäkin. Taso tippui tutkimuksessa ja sisäilmaongelmat lisääntyivä samaan tahtiin. Tavallaan päällä on kokojan suurimittainen ihmiskoe, jossa leikitään ihmisten terveydellä.

Jos tässä asiassa olisi ollut poliittista tahtoa. olisi ongelmat jo hoidettu. Ihmisiä ei enää sairastuisi tällä tahdilla. Lääkäreitä koulutettaisiin hoitamaan sairaita sekä tehtäisiin lisää tarvittavia tutkimuksia sekä otettaisiin oppia jo tehdyistä tutkimuksista. Kuten migrobitutkija Aino Nevalainen sanoi sisäilmauutisille antamassaan haastattelussa: "Ei näytä jaksettavan selvittää mitä on jo aikaisemmin tutkittu ja mitä asiasta tiedetään." "Nevalaisen mukaan Suomen tämänhetkisessä sisäilman mikrobialtistuksen tutkimisessa tuhlataan paljon voimavaroja, Hänen mielestään suoraan sanoen pyörän pyörän uudelleen keksimiseen."

Tämän ongelman ratkaiseminen ei ole halpaa eikä helppoa, mutta ei ole helppoa sairastuneen elämä eikä halpaa hänen terveytensä menetys. Nykypolitiikassa ei tunnu olevan käytössä mittaria joka arvottaisi ihmisen terveyden. Tähän voi samaa ajatusta käyttää kuin käypähoitosuosituksessa. Eli mitä ei voi mitata niin sille ei voi myöskään antaa painoarvoa päätöksiä tehdessä.

Kuka sitten on se,joka sanoo että nyt aika rakentaa terveempi tulevaisuus ja saada sairasstuneille hoitoa sekä sosiaaliturva???

Vieläkö Suomen hallitus tai eduskunta väitää ettei ole tarpeeksi tietoa ja tutkimuksta. Siinä tapauksessa kannattaa laskeutua pilvilinnoista ihmisen tasolle joka elää sisäilmahelvettiä.

Nyt on aika tehdä eikä vain puhua. Vai jätetäänkö tekeminenkin sairastuneiden harteille???Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…