perjantai 9. joulukuuta 2016

Kipakan Joulun odotus 9Tonttulan Sanomissa oli juttu minusta. Jaan sen teillekin


Partiotonttu saisastui homenokkatautiin

Tonttu Hajuherkkä on retkillään sairastunut homenokkatautiin. Tähän tautiin ei tunnu edes Joulumuorin mikstuurat tai tonttutohtorin dropit auttavan. Korvatunturin lääkäritonttu on ymmällään kun saa niin ihmeellistä tietoa Tehokkaan Tyhmyyden Lähteesta.  Siellä YliPää Tosentti on jotenkin sekoittanut puurot ja vellit. Muorinkin mielestä puuron pitää olla puuroa ja vellin velliä.


Lääkäritonttu määräsikin tonttu Hajuherkälle hoidoksi raikasta talvi-ilmaa tonttulan maastoissa, jotta saadaan takaisin tontun punaiset posket sekä pilkettä silmäkulmaan. Talojen nurkilla ei saa enää hiipiä ja ikkuinoista kurkkia. Etenkin koulut ja päiväkodit täytyy jättää rauhaan. Mitäs tonttu Hajuherkkä sitten tekee kun ei enää saa kurkkia onko lapset kilttejä? Partiotonttu kun on nyt työpaikkarajoitteinen. 


Joulupukki viisaudessaan määräsi tonttu Hajunokan pitkälle sairaslomalle parantelemaan itseään. Toivottavasti jo ensi jouluna tonttu Hajunokka pääsee ikkunoista kurkkimaan. Haaveena on ettei vielä tarvitse tonttueläkkeelle siirtyä peukaloita pyörittelemään.

Joten nyt vanhemmat, koulujen rehtorit ja muut lasten terveyteen vaikkuttavat ihmiset Tonttulan Tiedoitusosastolla on ilmoitus. Pitäkää kodeista ja kouluista huolta. Meidän tonttujenkin pitää päästä tekemään työtämme. Lapset vielä villiintyy ihan mahdottomiksi jos kaikki tontut sairastuu homenokkatautiin. 


Tonttu Homenokka lähettää lapsille sekä aikuisille terveisiä: Olkaahan kiltisti vaikka minä en pääse partioimaan. Tuuraajani on onneksi todella pätevä partiotonttu. Vikkeläkintulla on hyvin tarkka kitinäkorva ja kiusauksen tunnistamiseen erikoistuneet silmät. Hauskaa Joulun odotusta.Meillä olikin mukava rupatteluhetki toimittaja tontun kanssa, Tonttulassakin on herätty näihin asioihin. Onneksi tonttula on hyvin rakennettu mutta joskus kiireessä tulee unohduksia.

Nyt tontun nenä sanoo että Joulupukin Muori on keittänyt tonttupuuroa ja rusinasoppaa ... Joten taidanpa poiketa vähän maistelemassa...

Ei kommentteja: