lauantai 3. joulukuuta 2016

Kipakan Joulun odotus 3

KAHVIKAKUT 


Olenpa ollut tyhmä ja epäkohtelias, kun en ole edes esitellyt itseäni. Kahden luukun verran olen teille jo juttuja kirjoitellut.

Olen siis Tonttu Hajunokka. Nimi tulee herkistyneestä nenästä, jolta ei jää herkut haistamatta eikä hajut huomaamatta ja homeista nyt puhumattakaan. Kerron teille myöhemmin lisää itsestäni kunhan näiltä joulukiirreiltäni kerkiän.

Nyt tämän päivän luukun aiheeseen eli kakkuihin. Minun mielestäni Joulupöydän herkku on kuiva/kahvikakku. Kahvikakun tuoksu saa joulutunnelman kohoamaan, veden kielelle ja mahan murisemaan.

Kaikki nämä kakut on koemaistanut Koemaistaja Tonttu, joten kaikki jouluherkulle asetetut kriteerit täyttyvät. Sain luvan hänelta ohjeiden julkaisuus. Koemaistaja tonttu oli sitä mieltä että ehkä minusta vielä leipoja tulee.

Etenkin suklaakakkua tulee nautittua useamman kerran ennen joulua. Sen huomaa myös kun housujen nappia piti siirtää ja vyötä löysätä. Mutta pitäähän kunnon tontussa olla lihaa luiden ympärillä. Vai mitä olette mieltä?

Joulun pyhinä riittää herkkuja niin paljon joten saa nauttia vähän ennakkoonkin. Eihän sitä kukaan kerkiä aattona joka sorttia maistaa.

Kun nämä kaiken maailman herkkyyden ja allergiat ovat lisääntyneen niin minäkin päätin opetella leipomaan allergisten herkkuja. Tontut ovat jopa sanoneet että parempaa tulee kuin vehnäherkuista. Ei tietenkään Joulumuorin herkkujen veroisia.

No nyt sitten tietysti mietitte että onko siellä tonttulassa enää joulun tuoksua. Kyllä meillä tuoksuu vaikka mikä. Nytkin tuoksuu Joulumuorin tonttupuuro .... Ei siihen joulufiilikseen (kuten te tapaatte sanoa) tarvita kanelia, neilikkaa tai inkivääriä.

Nyt minun herkkusuu alkoi napsamaan niin voisitko kertoa minulle sinun jouluusi kuuluvan herkun. Ohjeenkin voit kirjoitella jos joku vaikka ilahtuisi ohjeesta.


Ps. Yksi uusi ohjekin on luvassa kunhan saan ohjeen testattua ja maistatettua Koemaistaja tontulla.

Ei kommentteja: