Siirry pääsisältöön

Kipakan Joulun odotus 3

KAHVIKAKUT 


Olenpa ollut tyhmä ja epäkohtelias, kun en ole edes esitellyt itseäni. Kahden luukun verran olen teille jo juttuja kirjoitellut.

Olen siis Tonttu Hajunokka. Nimi tulee herkistyneestä nenästä, jolta ei jää herkut haistamatta eikä hajut huomaamatta ja homeista nyt puhumattakaan. Kerron teille myöhemmin lisää itsestäni kunhan näiltä joulukiirreiltäni kerkiän.

Nyt tämän päivän luukun aiheeseen eli kakkuihin. Minun mielestäni Joulupöydän herkku on kuiva/kahvikakku. Kahvikakun tuoksu saa joulutunnelman kohoamaan, veden kielelle ja mahan murisemaan.

Kaikki nämä kakut on koemaistanut Koemaistaja Tonttu, joten kaikki jouluherkulle asetetut kriteerit täyttyvät. Sain luvan hänelta ohjeiden julkaisuus. Koemaistaja tonttu oli sitä mieltä että ehkä minusta vielä leipoja tulee.

Etenkin suklaakakkua tulee nautittua useamman kerran ennen joulua. Sen huomaa myös kun housujen nappia piti siirtää ja vyötä löysätä. Mutta pitäähän kunnon tontussa olla lihaa luiden ympärillä. Vai mitä olette mieltä?

Joulun pyhinä riittää herkkuja niin paljon joten saa nauttia vähän ennakkoonkin. Eihän sitä kukaan kerkiä aattona joka sorttia maistaa.

Kun nämä kaiken maailman herkkyyden ja allergiat ovat lisääntyneen niin minäkin päätin opetella leipomaan allergisten herkkuja. Tontut ovat jopa sanoneet että parempaa tulee kuin vehnäherkuista. Ei tietenkään Joulumuorin herkkujen veroisia.

No nyt sitten tietysti mietitte että onko siellä tonttulassa enää joulun tuoksua. Kyllä meillä tuoksuu vaikka mikä. Nytkin tuoksuu Joulumuorin tonttupuuro .... Ei siihen joulufiilikseen (kuten te tapaatte sanoa) tarvita kanelia, neilikkaa tai inkivääriä.

Nyt minun herkkusuu alkoi napsamaan niin voisitko kertoa minulle sinun jouluusi kuuluvan herkun. Ohjeenkin voit kirjoitella jos joku vaikka ilahtuisi ohjeesta.


Ps. Yksi uusi ohjekin on luvassa kunhan saan ohjeen testattua ja maistatettua Koemaistaja tontulla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…