perjantai 23. joulukuuta 2016

Kipakan Joulun odotus 24


Joulukirje

Joulu on muutakin kuin lahjoja. Joulu on rauhoittumisen aikaa, tietynlaista tunnelmaa ja joulun taikaa. Sitä taikaa on ollut ilmassa muutama jouluna enemmänkin ihmisten hyvän tahdon muodossa. Iso kiitos taas auttaneille tahoille sillä tällä avulla helpotettiin minun taakkaani rakentaa lapsille joulu. Teille kaikille tajoilen virtuaalisesti Joulumuorin kuumaamehua ja piparistaherkkukakkua.Meidän joulu on enemmänkin tunnelmaa kuin lahjoja. Itse tehden saa tehtyä paljon. Onneksi olen perinyt mummolta kädentaidot joista on nyt erittäin paljon apua. Apua on myös aputontusta joka osaa leipoa. Itse tekeminen käy ns kunnon päälle mutta se hinta pitää maksaa jos haluaa oman näköisen joulun. Enää ei ole entisiä perinteitä vaan uusia lasten kanssa toteutettavia ja nautittavia.

Monet ovat miettineet että tuoksuuko meillä ollenkaan joulu. Meillä tuoksuu taatelikakku, piparit, kinkku, sinappi jne ... Meillä ei tuoksu mausteet, kukat tai saatikka kuusi. Meillä tuoksuu meidänlainen ja meille sopiva joulu. Tunnelmaa luo led-kynttilät ja sähkökyntteliköt. Oikeat kynttilät palavat ulkolyhdyissä. Miusta meillä on OIKEA JOULU.

Vuoteen on mahtunut taas paljon vastoinkäymisiä kuin ihania uutisiakin. Lapset vähenevät kotona ja aloittavat omaa elämäänsä omassa kodissaan. Toivottavasti kotoa saadut opit ovat mielessä omaa kotia rakentaessa ja omaa elämää eläessä. Kipuja ja särkyjä on mahtunut vähän liikaakin tähän vuoteen. Mutta vastoinkäymiset on tehty selätettäviksi. Vaikka ne välillä meinaavat tuntua liian raskailta.

Joulu on toiveiden aikaa. Monia erinomaisia toiveita olen kuullut tämänkin joulun alla ja toivon että ne toteutuisivat. Toivon tervettä sisäilmaa, parempaa rakentamista ja sisäilmasta sairastuneille oikeutta. Pienen toiveen esitän ihan itsekkäästi itselleni ja perheelleni. Toivon meille löytyy terve koti ja sen etsimiseen taidan tarvita apua.

Videon myötä pääset mukaan meidän tämän vuoden joulun tunnelmaan.

Rauhallista Joulua toivottaa KirsiEi kommentteja: