Siirry pääsisältöön

Joulukooste: olot ja kuvat

Tunnelmallinen, itsetehty, kivulias, runsas oireinen, mutta meidän näköinen joulu. Kantautuneita homeita, tuoksuja sekä pakollisia ruokakauppakäyntejä. Paljon ihmisiä joka paikassa joten maskikaan ei riittänyt enää suojaksi. Yksi käynti naapuri cityssä ennen joulua ja vieläkään siitä ei ole toivuttu. Joka paikassa on liikaan tuoksuja näin joulun alla. Rikki menneet poskien limakalvot vaativat varmaan pitkän loman tuoksuista ja homeista.


Itse tehtyä porkkanalaatikkoa(maidoton,gluteeniton), karjalanpaistia, lanttulaatikko muuttui keitetyksi lanttukuutioksi, kinkkua sinappihunnulla, kotisinappia, salaattia, perunoita, gluteenittomia riisipiirakoita(kiitos ystävälle) sekä kaupan riisipiirakoita. Meidän pöydässä ei ole kalaa missään muodossa.


Herkkupöytä taas notkui ja pitäs opetella tekemään pienempiä annoksia. Tortut nautittiin jo ennen joulua ja pakkasesta ei tarvinnut lisää sulatella. Piparikuusi on jo tuhottu. Piparijuustokakku suli suussa ja sitä tehdään toistekin. Aputontun taatelikakkua on nyt alettu vasta nauttimaan.Ilmeisesti olin ollut tosi kiltti kun sain toivomani villasukat sekä paistinpannun. Olisin muuten joutunut uuden pannun ostamaan heti alennusmyynneistä.


 Hautausmaalle kävimme kynttilät viemässä tuulesta ja vesisateesta huolimatta.


Kinkkua sulatettiin perinteisesti monopolin pelaamisella.

Meidän joulu syntyi itsetehden joten siinä säästi pitkän pennin. Särkylääkepurkilla kylläkin sitä useammin on tullut käytyä. Nyt alkaa sitten toipuminen ennen seuraavia altistuksia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…