keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Terveiset ylemmälle säädylle

On todella hyvä asia että erilaisia tilaisuuksia voi seurata myös verkon kautta. Toisaalta tällaiset seminaarit ja luennot saattavat nostaa myös ärsytystä sekä vereenpaineen nousua ja jopa halua suoltaa suustaan "sivistyssanoja". Tänään oli tällainen tilaisuus jonka järjesti Sosiaali- ja terveysvaliokunta yhdessä ympäristövaliokunnan kanssa. Laitan linkin tallenteeseen jos haluatte saada samanlaisia oireita kuten minä tätä tilaisuutta kuunnellessa. Ehkä olisi vielä pitänyt vetään vähän happea tämän tekstin kirjoittamista.

Suuri kiitos kahdelle Vertaiselle, jotka sanoivat asiat kuten ne ovat. Sanoivat suoraan myös meidän sairastuneiden mielipiteen tilaisuuden sisällöstä. Ja ne kaksi puheenvuoroa allekirjoitan täysin.

Todellakin - meitä sairastuneita edelleen vähätellään ja vähätellään näköjään ihan julkisestikin ja korkeasti koulutettujen ihmisten toimesta. Kuinka oireita ja sairastumista voikaan noin naama pokkana laittaa opitun käyttäytymisen piikkiin ... Ja kertoa vielä että siitä voi poisoppia. Hmm ... kyllä se taitaa ihmisen kroppa vaan olla eri mieltä näiden kaiken maailman dosenttien kanssa. Ihmisen kroppa oppii tunnistamaan vaaran ja vaaraa pitää välttää. Ei kärpässienellekään siedätetä tai poisoppimalla koeteta sitä vaan sitkeästi syödä. Ehkä meidän sairastuneiden oireet ovatkin erilaisia kuin itse tutkijoiden. Sillä saammehan esim. "palkkaa" eri paikoista. Siis jos saamme edes sellaista, kun emme ole niitä oikeasti sairastuneita vaan oppineet tämän käyttäytymismallin. Meillä sairastuneilla oireet ovat kyllä samanlaisia ajasta, paikasta, iästä, koulutuksesta, säädystä, sukupuolesta ja eläinlajista riippumatta.  


Edelleen päättäjillä sekä tutkijoilla on kanttia antaa lasten sairastua lisää kouluissa ja päiväkodeissa. Ehkä ne jo jossain määrin tunnistetaan mutta mennään silti päätöksissä eurot edellä.Vastuu ... Ottiko kukaan kantaa tähän vastuun kantamiseen??? Kuka vastaa jos ihminen menettää terveyden sekä toimeentulon??? 


Tämä sisäilmasairas kiittää vähättelystä ja siitä että tieto ala-arvoisesta suhtautumesta meihin sairastuneisiin vahvistui. Kiitän myös veroeurojen tuhlaamisesta
Jos oikeasti tehtäisiin näille asioille jotain niin säästöä tulisi tulevaisuudessa. Edelleen ihmettelen että korkeasti koulutetut ihmiset voivat olla niin rahalla vietävissä ... Mutta eihän ihmisen terveydellä ole arvoa. 

On siis olemassa tutkimuksia ja tutkimuksia. Tutkimusten arvo riippuu siitä kenen pussissa tutkimuksen kustannukset maksetaan.


Ei kommentteja: