Siirry pääsisältöön

Terveiset ylemmälle säädylle

On todella hyvä asia että erilaisia tilaisuuksia voi seurata myös verkon kautta. Toisaalta tällaiset seminaarit ja luennot saattavat nostaa myös ärsytystä sekä vereenpaineen nousua ja jopa halua suoltaa suustaan "sivistyssanoja". Tänään oli tällainen tilaisuus jonka järjesti Sosiaali- ja terveysvaliokunta yhdessä ympäristövaliokunnan kanssa. Laitan linkin tallenteeseen jos haluatte saada samanlaisia oireita kuten minä tätä tilaisuutta kuunnellessa. Ehkä olisi vielä pitänyt vetään vähän happea tämän tekstin kirjoittamista.

Suuri kiitos kahdelle Vertaiselle, jotka sanoivat asiat kuten ne ovat. Sanoivat suoraan myös meidän sairastuneiden mielipiteen tilaisuuden sisällöstä. Ja ne kaksi puheenvuoroa allekirjoitan täysin.

Todellakin - meitä sairastuneita edelleen vähätellään ja vähätellään näköjään ihan julkisestikin ja korkeasti koulutettujen ihmisten toimesta. Kuinka oireita ja sairastumista voikaan noin naama pokkana laittaa opitun käyttäytymisen piikkiin ... Ja kertoa vielä että siitä voi poisoppia. Hmm ... kyllä se taitaa ihmisen kroppa vaan olla eri mieltä näiden kaiken maailman dosenttien kanssa. Ihmisen kroppa oppii tunnistamaan vaaran ja vaaraa pitää välttää. Ei kärpässienellekään siedätetä tai poisoppimalla koeteta sitä vaan sitkeästi syödä. Ehkä meidän sairastuneiden oireet ovatkin erilaisia kuin itse tutkijoiden. Sillä saammehan esim. "palkkaa" eri paikoista. Siis jos saamme edes sellaista, kun emme ole niitä oikeasti sairastuneita vaan oppineet tämän käyttäytymismallin. Meillä sairastuneilla oireet ovat kyllä samanlaisia ajasta, paikasta, iästä, koulutuksesta, säädystä, sukupuolesta ja eläinlajista riippumatta.  


Edelleen päättäjillä sekä tutkijoilla on kanttia antaa lasten sairastua lisää kouluissa ja päiväkodeissa. Ehkä ne jo jossain määrin tunnistetaan mutta mennään silti päätöksissä eurot edellä.Vastuu ... Ottiko kukaan kantaa tähän vastuun kantamiseen??? Kuka vastaa jos ihminen menettää terveyden sekä toimeentulon??? 


Tämä sisäilmasairas kiittää vähättelystä ja siitä että tieto ala-arvoisesta suhtautumesta meihin sairastuneisiin vahvistui. Kiitän myös veroeurojen tuhlaamisesta
Jos oikeasti tehtäisiin näille asioille jotain niin säästöä tulisi tulevaisuudessa. Edelleen ihmettelen että korkeasti koulutetut ihmiset voivat olla niin rahalla vietävissä ... Mutta eihän ihmisen terveydellä ole arvoa. 

On siis olemassa tutkimuksia ja tutkimuksia. Tutkimusten arvo riippuu siitä kenen pussissa tutkimuksen kustannukset maksetaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…