Siirry pääsisältöön

#HOMEapua

Koska kyseessä on käsityöblogi alkuperäiseltä tarkoitukseltaan.
HAASTAN käsityöbloggarit sekä villasukkien neulojat mukaan auttamaan vähintään summalla joka menee lankoihin yms kuukaudessaa 
Ota haaste vastaan ja laita eteenpäin <3
Yhteiskunnalta tai vakuutusyhtiöiltä ei saa apua homekatastrofin osuessa kohdalle. Monesti omaisuuden lisäksi menettää myös terveytensä. Kirkon Diagonia sekä kuntien harkinnanvarainen toimeentulotuki auttaa kykyjensä mukaan. Mutta nämäkään eivät aina ole niin helppoja hakea tai kaikki eivät edes näitäkään tukia/apuja saa. Näissä tukimuodoissa on kunta ja seurakuntakohtaisia käytäntöjä.
Suomen ensimmäin #homapaua -keräys joka oikeasti auttaa juuri näitä ihmisiä jotka eivät muuten saa apua. Keräyksestä sekä yhdistyksestä löytyy tietoa lopussa olevista linkeistä.
Juuri Sinun avullasi perhe saa uudet petivaatteet homeelle menetettyjen tilalle. Monesti perheen koko omaisuus on käyttökelvotonta kun oikea home- ja bakteericoctail iskee. Elämä aloitetaan täysin alusta ja kaikki tuki sekä apua on tarpeen.
Minä itse sain apua ystäviltä sekä harkinnanvaraisesta toimeentulotuesta. Kaikilla ei ole yhtä hyvää tukiverkkoa, joka auttaisi tällaisessa tilanteessa.
Kiitos sinulle <3
Voit jakaa tämän seinällesi, kutsua ystäviäsi tapahtumaan tai haastaa vaikka työporukan <3
Pienikin apu on iso apu <3
#HOMEapua-keräys
Saaja: Terve Sisäilma ry
Tilinumero: FI93 3939 0001 2908 81
Viestikenttään: HOMEapua
Lupanro: POL-2016-1658
Pienikin apu on iso apu <3


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…