sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kopsahtaa se kohta omaan nilkkaankin ...

Nykypolitiikassa että päättäjien keskuudessa tuntuu olevan valloillaan vastuuttomuuden bakteeri joka leviää kulovalkean tavoin. Mikään ei ole kenenkään vastuulla tai luultavasti edelliset virassaolleet ovat tämän päätöksen nuijineet. 

Mutta mihin tämä vastuuttomuus johtaa ... Ainakin, jos katsoo Suomen HOMEHTUMISTAHTIA, uusiin kansantauteihin, aikaisempiin työkyvyttömyyseläkkeisiin, lisääntyneisiin sairaslomiin, TUOTTAVUUDEN laskuun, INNOVAATIOIDEN vähyyteen ... 

Lisäksi luulen että tuon vastuuttomuus-bakteerin lisäksi päättäjien järjenkäyttöyksikössä asustaa jo vähintaa aspergillus tai aktinobakteeri. Sillä eihän kukaan maalaisjärjellä varustettu ihminen päästä omaisuuttaan tuohon kuntoon.

Nämä päättäjät laskevat aina oman yksikkönsä kulut, mutta kuka ottaa huomioon YKSILÖN sairastumista aiheutuneet kulut. Sairaslomat, lääkkeet, lasten sairastaminen homekouluissa tai päiväkodeissa tai nuorten syrjäytyminen homesairastumisen takia eivät ole kenenkään VASTUULLA. Ilmeisesti myös täysin ILMAISTA hupia sillä sitä ei haluta ottaa huomioon, kun tehdään päätöksiä kiinteistöjen kohtalosta.

Missä on se kunta joka ottaa vastuun? Se kunta, jossa on terve koulu sekä päivähoito terveessä rakennuksessa että mahdollisuus opiskella terveen ilman oppilaitoksessa, on MUUTTOVOITTAJAKUNTA. Kuntalaiset on fiksuja ja äänestävät jaloillaan jos muutosta ei tapahdu. Ihmiset tietävät oikeuksistaan. 

"Somessa" kuohuu jo kovasti sillä enää ei tyydytä vastaukseen: Meillä ei oireile muut. 


1 kommentti:

Johanna Maria kirjoitti...

Juuri näin! Toivon niin kovasti, että muutosta alkaisi tapahtumaan ajattelussa sekä toiminnassa. Suurin haaveni tällä hetkellä on löytää lapselleni terve päiväkoti ja tulevaisuudessa terve koulu sekä tietysti varmistua, että meillä olisi myös terve koti. Eipä olekaan aivan helppo juttu.
Voimia sinulle, kiitos kun jaksat kirjoittaa näin tärkeistä aiheista!