Siirry pääsisältöön

Blogi 9- v

9-vuotta aloitin blogistaniaan tutustumismatkan ja tein ensimmäisen postauksen. Paljon mahtuu näihin vuosiin ja sisältökin on muuttunut vuosien varrella. Käsitöistä on siirrytty valokuvaukseen sekä sisäilmaposmotukseen.

Tämän juhlapäivän kunniaksi laitan pienen kilpailun pystyyn. Vertaistukiryhmässä tuli puheeski että tarvitsen t-paidan osuvalla tekstillä, kun liikun julkisesti hengityssuojaimen kanssa.

Eli keksi teksti jonka voin painattaa t-paitaan. Parhaan tekstin keksinyt saa imelän(suklaata) paketin postissa tai vaihtoehtoisesti samalla tekstillä painatetun t-paidan. Sunnuntaina 12.6.2016 lueskelen tekstiehdotukset ja päätämme kotiraadissa kenen teksti pääsee t-paitaan.


Laittakaas aivonystyrät sekä mielikuvitus töihin. Ehdotuksia otan vastaan tähän postaukseen sekä facebookin puolella olevaan.

Kommentit

jaana sanoi…
Tekstiehdotus: Täällä haisee pahalta
Minttu-Maaria sanoi…
Onnea 9-vuotiaalle blogille :)

Hitsi, tuo t-paita on kyllä hyvä idea! Tarttisin ite just ens viikolla (ja ehkä muulloinkin) sellaisen, kun oon menossa Kansallisarkistoon penkomaan papereita. Kerroin puhelimessa virkailijalle, että joudun tulemaan suojan kanssa ja hän sanoi heti, että ilman muuta, että jo pelkän pölyn vuoksi on hyvä laittaa hengityssuojain! Oli mahtavaa kohdata noin positiivista suhtautumista.

Mutta se teksti... Tuli mieleen se biisi, missä lauletaan "Olet ilma, jota hengitän" :D Me kun reagoidaan kanssaihmisten hajuille. Toinen idea olisi sellainen, että paidassa lukisi yksinkertainen teksti tyyliin "SISÄILMASAIRAS" ja alla voisi olla jokin naseva lisäteksti. Sit vois olla useempi sana näin:

#sisäilmasairas
#yritänhengittää
#maskionjees
#älätuijota

Ehhehe, tulihan noita ideoita tässä illan vilakoilla :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…