Siirry pääsisältöön

Vertaistukisukat

Ensin meinasin julkaista tämän bloggerin puolella vasta kun molemmat sukat on valmiit. Tuleva kevät ja muut altisteet päättivät ettei puikkoihin hirveesti kosketa tai ainakin todella vähän ja tiuksasti maskin kera. Joten toinen sukka tulee sitten joskus, mutta ohje selityksinee tulee tässä.

#vertaistukisukat eli lyhyesti tukisukat. Nämä sukat on neulottu lämpimillä ajatuksilla vertaistukiryhmää kohtaa - Home Sweet Home. Ryhmää yllä pitää Terve Sisäilma Ry. Tämä ryhmä on pelastanut monta päivää sekä sieltä on saanut suuren avun ongelmien ja jaksamisen kanssa.

Nämä sukat ovat täynnä symboliikkaa, jota koetan teille avata. Jokainen näkee myös omia selitysksiään kuvioille, Niitä voi kertoa vaikka kommenttikenttää. Ohje löytyy google drivesta. Lankana itse käytin Novitan ipanaa sekä Red Heart Babya ja puikot oli kolomosen bambut.

Ensimmäinen kuviosatsi eli rinkulat ryhmän nimen kera kuvastaa pientä ihmistä sisäilma- ja terveysongelmien keskellä. Mutta yhdessä nämä ihmiset ovat vahvoja ja tukevat toisiaan eli siksi nämä ympyrät on yhistetty - vahva katkeamaton ketju. Yhdessä olemme vahvoja muuttamaan asioita sekä tukemaan toisiamme.


Seuraava kuviosatsi on sydämiä täynnä. Vertaistukea annetaan täydestä sydämest. Saman tai samankaltaisen asian kokenut ihminen auttaa ja tukee täydestä sydämestä toista vertaistaan. Olipa kyseessä vastoinkäyminen tai ilon aihe. Vertaistuki on puolestasi pahoillaan tai onnellinen täydestä sydämestään. Sisäilmasairas ihminen taistelee päivästä toiseen ennkokäsityksiä, väärää tietoa ja ymmärtämättömyyttä vastaan. Ilman vertaisia tämä taisto olisi liian raskas. Sisäilmataistossa ei ole voittajia - on vain selviytyjiä. Sisäilmataisto jättää muistot mieleen ja kroppaa loppu elämän ajaksi. Sitä ei pääse karkuun vaikka kuinka yrittäisi.

Turvavekko, jonka vertaistuki luo on vertaansa vailla. Verkko, joka tukee ja turvaa pahimmilla hetkillä ja iloitsee kanssasi hyvinä päivinä. Verkko kuvastaa myös meitä yhdistäviä asioita. Verrko on kuvastaa sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta jonka koett tässä ryhmässä - et ole yksin. Talot(huom ei tasakatot), joita koko ajan etsimme. Terveet, järjellä rakennetut ja ajallaan hyvin huolletut, jotka eivät sairastuta meitä lisää. 

Lapaosuus kertokoon siitä kuinka meistä jokainen on jaktuvasti joutunut muuttamaan etsien tervettä kotia tai vaihtamaan työpaikkaa sisäilmaongelmien vuoksi.Mukavia neulehetkiä toivottelen juuri sinulle. Toivottavasti tästä ohjeesta on sinulle iloa.Kommentit

Riina sanoi…
Ongelma sukanteossa. Pitääkö alkaa kaventaa jo sydänkuvion jälkeen ? Olen talokuvion alussa ja huomasin,ettei kuvio enää täsmää. Ohjeessa kuitenkin kerrotaan vasta resorin kohdalla kavennuksista. Mutta nyt kun kuviota katsoin niin onko siinä alussa kavennukset ? Voisiko ne kirjata ohjeeseen siihen kohti, mihin kavennus tulee :)?
Kirsi Nousiainen sanoi…
Kavennuksen on ruutukuviossa. Yksi ruutu on yksi silmukka. Kuten huomaat ruudut alkavat erikohdasta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…