keskiviikko 27. toukokuuta 2009

aarre


Tällaista on nyt puikoilla. Pellavasta tietenkin.
Sitten itse asiaan. Hain tällaisen aarteen anopilta. Ja käytettykin tätä on. Mutta tiedättekö te mikä tämä on tai mitä tällä tehdään. Laittelen huomenna kuvaa kun tätä käytetään.


Lankaa ostin maanantaina. Tyttö ilmoitti sunnuntaina että hän tarvitsee jonkunlaisen boleron. No maanantaina lankakauppaan siis Tokmannille. Tällaisia tuli kumpaakin 6 kerää. Valkoista meni vähän yli 2 kerää salomoninsolmuilla tehtyyn boleroon. Siitä kuvaa sitten kun neiti pukee juhlavaatteet ylleen.

Mukavaa päivän jatkoa kaikille. ihanaa kun sataa vettä. Ilma raikastuu!!!

6 kommenttia:

Kiki,purkaja kirjoitti...

Kuvassa on viipsinpuu eli vyyhdinpuu. Sillä tehdään vyyhtiä. Vyyhdettäessä laskettiin aina kolmekymmentä kierrosta ja laitettiin merkkilanka, 30 = pasma, pasmat laskemalla oli helppo tarkastaa paljonko lankaa oli vyyhdessä. Tieto oli tärkeä kun alitettiin loimen luominen.

Outi kirjoitti...

Mie hain tuota samaa lankaa. Tuota vihreää. Vauvalle olisi tarkoitus jotain väsätä, kun tiedän, että juuri tuo vihreä on Lapsukaisen lempiväri.

Neili kirjoitti...

Sait jo vastauksen eli viipsinpuuhan tuo on. Minä olen käyttänyt purkulankojen vyyhtiämiseen.

Kati kirjoitti...

Joo minä kans olisin sanonut tuon vyyhdinpuun. En oo koskaan käyttänyt, mutta periaatteen tiedän. Kaunis malli tuossa aloittamassasi huivissa. Jahka minä tuon yhden ikiprojektin selätän, tilaan sitä pellavaa ja alan väkertää itsekin huivia. Sinun huivikuvat aina saavat uutta pontta hommiin. Jatka samaan malliin. Toden totta, nyt voi sanoa että jippii kun sataa. Äsken tuli pikkukuuro, siis valtavasti hetkessä vettä ja mitarissa oli 6 mm. Toisaalta ei pahempaan aikaan voi sataa, kun peltohommat kesken. Pellot jo entuudestaan likomärkiä ja traktorit jää kiinni... Asioilla on aina puolensa, mutta nyt ei ole niin tukkoinen olla ja ei kutita.

Matleena kirjoitti...

Minäkin olisin tiennyt, että vyyhdin- eli viipsinpuuhan tuo on (meillä päin vyyhdinpuu).
Kiva nähdä, millaisen boleron teit salomoninsolmuilla! :) Se tais valmistua aika nopsaan.

Nilla kirjoitti...

en saa sulle meiliä tulemaan, yritin neljä kertaa mutta aina tulee error sanoma.. oletko saanut yhtäkään niistä?