maanantai 12. joulukuuta 2016

Kipakan Joulun odotus 12


Minä se olen vaan mussutellut Muorin herkullisilla tortuilla ja en teille edes ole ohjetta kertonut. Tässäpä teille ohje gluteenittomaan rahkavoitaikinaan.


Rahkavoitaikina:

250g -270 g Semperin hienoa jauhoa
2tl leivinjauhetta
1 rkl psyliumia
250g voita
250g rahkaa

Täyte: 

luumusosetta

1. Sekoita rahkan joukkoon psylium hetkeksi turpoamaan.
2. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, huoneen lämmössä pehmennyt voi sekä rahka-psylium seos.      Sekoita kädellä tai monitoimikoneessa.
3. Laita vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Käsittely ja leipominen helpompaa.
4. Kauli taikina runsaan jauhon kera noin puolen cm:n paksuiseksi. Mitä enemmän jaksan kaulita ja kääntää taikinaa niin sitä parempia tulee.
5. Torttuja ei tarvitse välttämättä voidella munalla. Kuvan torttuja ei ole voideltu.
6. Paista 225 asteessa.

Rahkavoitakinasta voi tehdä myös suolaisia pasteijoita haluamallaan täytteellä.




Taitaa taas joutua housun vyötäröä löysäämään kun on Muorin herkuilla herkutellut ...

Ei kommentteja: