Siirry pääsisältöön

Erilainen - massasta erottuva luottamuspulaa poteva

Ajattelutapa, arvot ja suhtautuminen eri asioihin, tilanteisiin ja vastoinkäymisiin muuttuu kun sairastut vakavasti. Olen huomannut että katson kaikkea vähän pääkallellaan - epäillen ja kyseenalaistaen, luottamuksen menettäneenä. Toiset elävät elämää täysin rinnoin mutta elän rajoitusten rajoittamaa elämää. Ajattelen terveyen kannalta asioita sekä jokapäiväisen selviämisen.  Maidon loppuminen ei tunnu missään. Epäarvoisuus ja epäoikeuenmukaisuus on se mikä saa höyryt nousemaan korvista ja käämit käryämään."Luottamus on tunne tai varmuus siitä, että johonkuhuntai johonkin voi luottaa, että joku tai jokin ei petä toiveita tai aiheuta pettymystä." Ilman luottamusta suhteiden luominen ja tulevaisuuteen katsominen positiivisin ajatuksin vaikeutuu tai ainakin on haasteellista. Sisäilmasairastunut on yleensä luottamuksen sekä terveytensä menettänyt monien tahojen epärehellisyyden, vastuuttomuuden ja ahneuden takia. Ei siis riitä että sairastut ja olet onnen varassa jotta löydät oikean lääkärin, oikeat lääkkeet, terveen kodin sekä työpaikan ja pystyt asioimaan terveissä toimipaikoissa, vaan sinun täytyisi luottaa ihmisiin jotka sanovat ettei täällä ole "mittäävikkaa". Yleensä tämä "eimittäänvikkaa" saakin jo tuntosarvet nousemaan. Voisiko suoraan kertoa etten tiedä onko täällä millainen sisäilma tai onko edes sisäilmaan tutkittu. Luottamuksen kannalta se rehellisyys olisi tärkeää.


Jotenkin on tullut sellainen olo että odotan uuden pommin niskaan putoamista. Milloin oikeasti terapiahoidot saavat vallan ja saamme lopullisen hullun leiman otsaan. Koska seuraava "hompommi" putoaa ja todetaan että pieni kosteus on rakenteissa hyväksi ;) Pahoittelen tätä rankkaa "huumoriani". 


Miksi tuntuu että taistelut käydään yksin vaikka meitä sairastuneita on paljon ???

Tänään on vain päivä kun poskionteloja kirvelee ja sattuu joka paikkaan. Yritin eilen olla kuin normaali ihminen ja kävin kampaajalla. Nyt sitten sairastan monta päivää jotten erottuisi massasta kamalan hiuspehkon kanssa. Kaikella on hintansa, mutta oliko tämä sen arvoista ??? 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…