perjantai 4. maaliskuuta 2016

Erilainen - massasta erottuva luottamuspulaa poteva

Ajattelutapa, arvot ja suhtautuminen eri asioihin, tilanteisiin ja vastoinkäymisiin muuttuu kun sairastut vakavasti. Olen huomannut että katson kaikkea vähän pääkallellaan - epäillen ja kyseenalaistaen, luottamuksen menettäneenä. Toiset elävät elämää täysin rinnoin mutta elän rajoitusten rajoittamaa elämää. Ajattelen terveyen kannalta asioita sekä jokapäiväisen selviämisen.  Maidon loppuminen ei tunnu missään. Epäarvoisuus ja epäoikeuenmukaisuus on se mikä saa höyryt nousemaan korvista ja käämit käryämään."Luottamus on tunne tai varmuus siitä, että johonkuhuntai johonkin voi luottaa, että joku tai jokin ei petä toiveita tai aiheuta pettymystä." Ilman luottamusta suhteiden luominen ja tulevaisuuteen katsominen positiivisin ajatuksin vaikeutuu tai ainakin on haasteellista. Sisäilmasairastunut on yleensä luottamuksen sekä terveytensä menettänyt monien tahojen epärehellisyyden, vastuuttomuuden ja ahneuden takia. Ei siis riitä että sairastut ja olet onnen varassa jotta löydät oikean lääkärin, oikeat lääkkeet, terveen kodin sekä työpaikan ja pystyt asioimaan terveissä toimipaikoissa, vaan sinun täytyisi luottaa ihmisiin jotka sanovat ettei täällä ole "mittäävikkaa". Yleensä tämä "eimittäänvikkaa" saakin jo tuntosarvet nousemaan. Voisiko suoraan kertoa etten tiedä onko täällä millainen sisäilma tai onko edes sisäilmaan tutkittu. Luottamuksen kannalta se rehellisyys olisi tärkeää.


Jotenkin on tullut sellainen olo että odotan uuden pommin niskaan putoamista. Milloin oikeasti terapiahoidot saavat vallan ja saamme lopullisen hullun leiman otsaan. Koska seuraava "hompommi" putoaa ja todetaan että pieni kosteus on rakenteissa hyväksi ;) Pahoittelen tätä rankkaa "huumoriani". 


Miksi tuntuu että taistelut käydään yksin vaikka meitä sairastuneita on paljon ???

Tänään on vain päivä kun poskionteloja kirvelee ja sattuu joka paikkaan. Yritin eilen olla kuin normaali ihminen ja kävin kampaajalla. Nyt sitten sairastan monta päivää jotten erottuisi massasta kamalan hiuspehkon kanssa. Kaikella on hintansa, mutta oliko tämä sen arvoista ??? 

Ei kommentteja: