Siirry pääsisältöön

Parisuhteessa

Otsikko ehkä johtaa sinut harhaan. En siis ole löytänyt uutta elämänkumppania saatikka että olisi jotain säpinää edes näköpiirissä. Vuosipäivä alkaa lähestymään kortisonin kanssa. Tämän vuoden tutustumisvaiheen jälkeen näyttää siltä että parisuhteemme on tarkoitus jatkua loppu elämän.

Kortisonilla on omat pahat piirteensä, mutta onko kukaan täydellinen. Lisäksi herra kortisoni saa puolisossa epämiellyttäviä piirteitä esille sekä aiheuttaa ulkoisia muutoksia. Painon nousu ja muutokset kasvoissa on näkyvimpiä muutoksia, mutta onneksi herra kortisonille kelpaan kuitenkin tällaisena kuin olen. Häntä ei haitaa muutama liika kilot tai muuttuneet kasvon muodot.

Unimasan kanssa herra kortisoni ei tule juttuun, joten tässä olisi hieman korjaamista herra kortisonin osalta. Mustasukkaisuutta toisia "miehiä kohtaan ei nää jaksaisi tässä suhteessa ;)

Lisäksihän herra kortisoni saa puolisonsa turpoamaan, mutta onnekai hän ei ole nirso. Onpahan jotain mistä ottaa kiinni.

Pitemmän ajan kanssa silmätkin saattavat "häikäistyä" herra kortisonin läsnäolosta. Mutta eihän se haittaa pysyvässä parisuhteessa, kuten ei lihasten surkastuminen tai osteteoporoosikaan. Sillä kaikesta tästä huolimatta Herra Kortisoni pysyy rinnallasi.Kommentit

Mirja Karhunen sanoi…
Tämä sama tyyppi aikoo pysytellä tiiviisti minunkin kanssani. Joutaisi minun puolestani jo jonkun muun riesaksi...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…