keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Rankka vuosi 2015

Vuosi oli rankka, mutta siitä on selvitty. Omaisuus laitettu kaatopaikalle ja terveys menetetty. Taisteltu jonkinlaisen terveyden takaisin saamiseksi aloitettu. Lisäksi koetettu löytää terveellinen asunto joka sopisi pahasti homeesta sairastuneelle. 
#oikeestisairas-kampanjassa mukana oltu omien voimien mukaan. Toivottavasti sain jotakin aikaiseksikin. Toivottavasti ihmisten tietoisuus lisääntyi terveen sisäilman tarpeellisuuden suhteen.


Uusi koti, joka ei ole tarpeeksi terve minulle. Opeteltu elämään ilmanputsarin jatkuvassa hurinassa. Muutettiin parempaan asuntoon mutta ei terveeseen. Muutto onnistui ystävien avulla ja tuella. Yksin siitä en olisi selvinnyt. En kyllä vieläkään tajua kuinka selvisin itse muuttopäivästä.
  


Ylioppilasjuhlista selvittiin ystävien tuella ja avulla. Ilman kyyneleitä ei tästä selvitty ja olen ikuisesti kiitollinen. Ilman tätä apua ja tukea ylioppilasjuhlat olisivat olleet paljon pienemmät ja karummat. Lakitettu sai näköisensä juhlat - KIITOS 


Kesäkuussa sai Aclasta-luunsuoja-aineen tiputuksessa. Sen jälkeen olo romahti täysin. Kaikki mahdolliset oireet pahenivat ja lisäksi alkoivat naista syövät nivelkivut. Nämä nivelkivut ovat vain pahentuneet syksyn mittaan.


Maskeilua joutui harrastamaan enememmän kuin ennen. Saamani huomio maskin takia(negatiivinen) aiheutti tarpeen puhua julkisuudessa taudista että maskin tarkoituksesta.  Tuli oltua "äänessä" lehtien palstoilla että jopa radion ääniaalloilla. Maskin tunnettuvuus kasvoi ja toivottavasti myös tietoisuus siitä että homeet voivat sairastuttaa pahasti.


 Jouduin opettelemaan hiljaisemman elämäntavan. Erakoituminen alkoi näyttämään ainoalta vaihtoehdolta, jotta päivittäin en saisi oireita.

Vihdoin joulun lähestyessä uskalsin aloittaa taas neulomaan. Käsityötarvikkeiden hävitys otti sen verran koville ettei neulomista tehnyt mieli harrastaa. Monia ystäviä tuli sukitettua. Neuloosi tuntui pahenevan ainakin hetkellisesti.


Joulun alla tapahtui romahdus - henkinen romahdus. Joulu olisi pitänyt järjestää tyhjästä ja ilman rahaa. Olisin pystynyt vain jouluruuat ostamaan. Ystävän ja seurakunnan avulla meille saatiin oikea joulu.  KIITOS 


Oikein hyvää Uutta Vuotta Sinulle joka olet jaksanut lukea tekstejäni ja olet ollut hyvä kuuntelija. Sekä Sinulle Ystäväni joka vielä kuljet rinnallani

Uuden Vuoden toive on että se toivon valo löytäisi tähän risukasaankin. Välillä nämä vastoinkäymiset voisivat vaihtaa torppaa. Meillä alkaa olemaan jo näitä vastoinkäymisiä omiksi tarpeiksi.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Homeen haitat tuntuvat olevan selvillä vain niillä, jotka saavat oireilua. Itse kuulun myös näihin oireileviin.
Neulelankojen ja omaisuuden menetyksen olen kokenut minäkin, tosin eri syystä. Vuosi meni mulla, ennen kuin pystyin taas neulomaan.
Tämä juttu kolahti minuun todella paljon. Vaikeuksia on riittänyt meilläkin ja toivoisi helpotusta jo. Tsemppiä meille molemmille!
Terv. Näppi http://napinneuleet.blogspot.com