Siirry pääsisältöön

Rankka vuosi 2015

Vuosi oli rankka, mutta siitä on selvitty. Omaisuus laitettu kaatopaikalle ja terveys menetetty. Taisteltu jonkinlaisen terveyden takaisin saamiseksi aloitettu. Lisäksi koetettu löytää terveellinen asunto joka sopisi pahasti homeesta sairastuneelle. 
#oikeestisairas-kampanjassa mukana oltu omien voimien mukaan. Toivottavasti sain jotakin aikaiseksikin. Toivottavasti ihmisten tietoisuus lisääntyi terveen sisäilman tarpeellisuuden suhteen.


Uusi koti, joka ei ole tarpeeksi terve minulle. Opeteltu elämään ilmanputsarin jatkuvassa hurinassa. Muutettiin parempaan asuntoon mutta ei terveeseen. Muutto onnistui ystävien avulla ja tuella. Yksin siitä en olisi selvinnyt. En kyllä vieläkään tajua kuinka selvisin itse muuttopäivästä.
  


Ylioppilasjuhlista selvittiin ystävien tuella ja avulla. Ilman kyyneleitä ei tästä selvitty ja olen ikuisesti kiitollinen. Ilman tätä apua ja tukea ylioppilasjuhlat olisivat olleet paljon pienemmät ja karummat. Lakitettu sai näköisensä juhlat - KIITOS 


Kesäkuussa sai Aclasta-luunsuoja-aineen tiputuksessa. Sen jälkeen olo romahti täysin. Kaikki mahdolliset oireet pahenivat ja lisäksi alkoivat naista syövät nivelkivut. Nämä nivelkivut ovat vain pahentuneet syksyn mittaan.


Maskeilua joutui harrastamaan enememmän kuin ennen. Saamani huomio maskin takia(negatiivinen) aiheutti tarpeen puhua julkisuudessa taudista että maskin tarkoituksesta.  Tuli oltua "äänessä" lehtien palstoilla että jopa radion ääniaalloilla. Maskin tunnettuvuus kasvoi ja toivottavasti myös tietoisuus siitä että homeet voivat sairastuttaa pahasti.


 Jouduin opettelemaan hiljaisemman elämäntavan. Erakoituminen alkoi näyttämään ainoalta vaihtoehdolta, jotta päivittäin en saisi oireita.

Vihdoin joulun lähestyessä uskalsin aloittaa taas neulomaan. Käsityötarvikkeiden hävitys otti sen verran koville ettei neulomista tehnyt mieli harrastaa. Monia ystäviä tuli sukitettua. Neuloosi tuntui pahenevan ainakin hetkellisesti.


Joulun alla tapahtui romahdus - henkinen romahdus. Joulu olisi pitänyt järjestää tyhjästä ja ilman rahaa. Olisin pystynyt vain jouluruuat ostamaan. Ystävän ja seurakunnan avulla meille saatiin oikea joulu.  KIITOS 


Oikein hyvää Uutta Vuotta Sinulle joka olet jaksanut lukea tekstejäni ja olet ollut hyvä kuuntelija. Sekä Sinulle Ystäväni joka vielä kuljet rinnallani

Uuden Vuoden toive on että se toivon valo löytäisi tähän risukasaankin. Välillä nämä vastoinkäymiset voisivat vaihtaa torppaa. Meillä alkaa olemaan jo näitä vastoinkäymisiä omiksi tarpeiksi.


Kommentit

Anonyymi sanoi…
Homeen haitat tuntuvat olevan selvillä vain niillä, jotka saavat oireilua. Itse kuulun myös näihin oireileviin.
Neulelankojen ja omaisuuden menetyksen olen kokenut minäkin, tosin eri syystä. Vuosi meni mulla, ennen kuin pystyin taas neulomaan.
Tämä juttu kolahti minuun todella paljon. Vaikeuksia on riittänyt meilläkin ja toivoisi helpotusta jo. Tsemppiä meille molemmille!
Terv. Näppi http://napinneuleet.blogspot.com

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…