sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Apua ihmiseltä ihmiselle


Joulun odotuksen pitäisi olla iloista aikaa. 
Nauttia pitäisi lasten joulun odotuksesta. 
Jouluntuoksuja ja kynttilänvaloa.

Näin ei kuitenkaan ole joka perheessä. Monet joutuvat homehelvetin kohdattuaan rakentamaan elämän uudestaan. Monelta perheeltä menee koti, terveys, työpaikka, omaisuus jne. Elämän joutuu aloittamaan alusta kuin olisi ensimmäistä kertaa muuttamassa omaan asuntoon. Tällä kertaa sen asunnon löytyminen ei ole vain yhtä helppoa. Puhumattakaan kun yrität itselle ja lapsille saada edes suht normaalin arjen ja perusasiat hankittua. Monta kertaa tässä tilanteessa yhteiskunnan tuki on pieni tai olematon. Kirkon diagoniatyöstä voi saada apua. Monta kertaa avun kuitenkin saa ystäviltä tai vertaistukiryhmästä. Ihminen on tässä tilanteessa niin väsynyt ettei jaksa ryhtyä papereita toimittamaan tai liitteitä kalastamaan. Monta kertaa ne tärkeät paperitkin ovat niin "saastuneita", että niitä ei voi käsitellä.

Nyt joulun aikaan tilanne tuntuu monesta ylitsepääsemättömältä. Ei enää jouluakaan voida viettää kuin ennen. Pahimmassa tapauksessa olet saanut hajuste- ja kemikaaliyliherkkyyden. Reagoin kaikelle mahdolliselle ja mahdottomalle. Lapset kuitenkin ovat ansainneet joulun näistä kokemuksista huolimatta. 

Sinulla on mahdollisuus auttaa ja saada hymy lasten kasvoille. HOMEapua sivustolla on paljon perheitä apua vailla. Auta ihmisenä ihmistä."Kun rauhaa hohtaa hanki valkoisin
Ja kiireet unohtuvat pois
Niin toivon, että suurilla, pienilläkin 
Joulu lämpöisin ois"


Ei kommentteja: