Siirry pääsisältöön

Apua ihmiseltä ihmiselle


Joulun odotuksen pitäisi olla iloista aikaa. 
Nauttia pitäisi lasten joulun odotuksesta. 
Jouluntuoksuja ja kynttilänvaloa.

Näin ei kuitenkaan ole joka perheessä. Monet joutuvat homehelvetin kohdattuaan rakentamaan elämän uudestaan. Monelta perheeltä menee koti, terveys, työpaikka, omaisuus jne. Elämän joutuu aloittamaan alusta kuin olisi ensimmäistä kertaa muuttamassa omaan asuntoon. Tällä kertaa sen asunnon löytyminen ei ole vain yhtä helppoa. Puhumattakaan kun yrität itselle ja lapsille saada edes suht normaalin arjen ja perusasiat hankittua. Monta kertaa tässä tilanteessa yhteiskunnan tuki on pieni tai olematon. Kirkon diagoniatyöstä voi saada apua. Monta kertaa avun kuitenkin saa ystäviltä tai vertaistukiryhmästä. Ihminen on tässä tilanteessa niin väsynyt ettei jaksa ryhtyä papereita toimittamaan tai liitteitä kalastamaan. Monta kertaa ne tärkeät paperitkin ovat niin "saastuneita", että niitä ei voi käsitellä.

Nyt joulun aikaan tilanne tuntuu monesta ylitsepääsemättömältä. Ei enää jouluakaan voida viettää kuin ennen. Pahimmassa tapauksessa olet saanut hajuste- ja kemikaaliyliherkkyyden. Reagoin kaikelle mahdolliselle ja mahdottomalle. Lapset kuitenkin ovat ansainneet joulun näistä kokemuksista huolimatta. 

Sinulla on mahdollisuus auttaa ja saada hymy lasten kasvoille. HOMEapua sivustolla on paljon perheitä apua vailla. Auta ihmisenä ihmistä."Kun rauhaa hohtaa hanki valkoisin
Ja kiireet unohtuvat pois
Niin toivon, että suurilla, pienilläkin 
Joulu lämpöisin ois"


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…