Siirry pääsisältöön

Bloggausta jo yli 8 vuotta (unohti juhlistaa kesällä)

Tulinpa ajatelleeksi että koskas sitä tuli aloitettua tämä bloggaus. Pitipä ihan kaivella aika kauas. 6.6.2007 on esimmäinen postaus kirjoitettu. Blogi oli silloin Vuodatuksen puolella. Bloggerin puolelle siirryin tammikuussa 2009. Blogia on siis tullut jo pidettyä yli 8 vuotta. Välillä vähän aktiivisemmin ja välillä vähän laiskasti. Kommentoimaan olen aina ollut huono.

Kaikkea kivaa mahtuu näihin vuosiin. Paljon käsitöitä, uusia ystäviä, käsityövaihtoja, leivontaa, valokuvausta, purnausta jne. Koetan tähän kasata muutamia mukavia muistoja.Näihin vuosiin on mahtunut paljon iloa, surua, elämänmuutoksia, muuttoja, taistelua, sairastelua jne, Enää en koe olevani se sama sinisilmäinen tytön hupakko joka silloin joskus aloitti bloggaaminen. Minusta on tullut ihminen joka ei enää usko kaikkea mitä sanotaan ja sydän parkakin on kovettunut elämän pyörityksessä.

Laitappa kommenttia tulemaa ja kerro kuinka eksyit blogiani lukemaan tai olenko jopa lahjonut sinua omilla käsitöilläni tai mikä on postaus/käsityö/valokuva mikä on jäänyt sinulle mielee.

Arvon kaikkien vastanneiden kesken suklaata <3 Sehän parantaa kaikki vaivat ja parantaa mielipahan. Joten kommentoikaan ihan rohkeesti :)


ps. kommentointi aikaa 10.11 asti. Arvon 11.11 suklaisen paketin 

Kommentit

Seijasisko sanoi…
Enpä oli osannut tänne, jos et olisi käynyt kommentoimassa blogissani. Muistan kyllä silloin alkuaikona kun vuodatuksessa olin minäkin (Seijasiskon neuleblogi), Minä aloitin bloggailun elokuussa 2007. Taisi olla niin voitin lankaakin sun arvonnassa. Laitan blogisi seurantaan.
Riina sanoi…
Aika tuore lukija olen, sisäilmasairastuneiden vertaistukiryhmästä muistaakseni linkin blogiisi löysin :).
Milla sanoi…
Ensimmäistä kertaa tänne juuri tupsahdin, kun näin mielenkiintoisen kuvan tuolla blogit.fi -sivustolla. Kaikki neulojat kiinnostavat ja sinunkin blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta. :)
jaana sanoi…
Monta, monta vuotta olen blogiasi seurannut. Liekö ihan alusta asti, en muista. Varmaankin ristipistojen kautta olen blogin löytänyt, ehkä :-)
Kirsi Nousiainen sanoi…
Arvotaan .... Onnetar suosi Riinaa :) Laitan siulle yksäriä tulemaan. Flunssa vei sen verran voimia joten arvonta hieman myöhästyi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…