Siirry pääsisältöön

Mielenterveystoimistosta terveisiä

Luit oikein, mutta voit vielä kerra hieraista silmiäsi ja lukea uudestaan. Terveisiä lähettelen mielenterveyshoitajan penkistä. Kylähulluakkakin tarttee välillä sitä nuppia tyhjentää. Vaikka olenkin erittäin ylpeä tästä kylähulluudestani. Suuren suun omaava ja epäkohtiin puuttuva saa helposti tällaisen tittelin,

Psykiatrin penkissäkin on tullut istuttua ja hän totesi että mitähän minä siellä teen. Ihan terve nainen - henkisesti. Kirjoitti lausuntoonkin että ihmistä ei pidä sairaaksi lukea jos hakee vaikeassa tilanteessa keskusteluapua.

Miksipä minä sitten siellä käy nuppiani tyhjentämässä?

Voin kertoe että homehelvetti ei ole kovin kevyt asia henkisesti. Saatikko joutua homehelvetistä toiseen ja saada vielä elinikäisen hometaudin. Ihminen joka kuuntelee ja ottaa sinut juttusi tosissaan on tarpeen tässä tilanteessa. Sitä hulluksi leimaamista ja luulosairaaksi haukkumista kyllä saa ihan pyytämättäkin. Olo on siis tänään vähän kevyempi. Taakka ei ole yhtään sen pienempi.

Siellä olen löytynyt omia vahvuuksiani. Eli tänäänkin sain lisäkannustusta jatkamaan tätä myyräntyötäni sisäilmaongelmien parissa. Saan siis luvan jatkaa tätä posmotusta. Ehkä joskus vielä kirjoitan sen kirjankin näistä elämän vastoinkäymistä.

Aloitetaan kirjan nimen keksimisellä haaveilu ... Homehelvetistä toiseen, Monessa liemessä keitetty, Hullu akka aivosumussa ;) Ehkä tätä pitää vielä miettiä ;)

  Kommentit

  Anonyymi sanoi…
  Tsemppiä, mahtavaa vaikka vähän nurinkurista, että nyt siellä 'hullujenhuoneella' ei välttämättä meidänkaltaisiamme homeista kärsineitä miksikään 'hulluiksi' leimata! En tosin vähättele asiana erikseen mielenterveysongelmiakaan, ja henkistä tukea jaksamiseen jostakin suunnasta homehelvetin kulkenut kyllä tarvitsee.
  Milla sanoi…
  Hui, olet ainakin minun silmäni avannut tämän allergian suhteen. Kuvittelin sen olevan vain sitä että joissakin tiloissa ei voi olla tai voi huonosti, mutta tekstiesi perusteella se on paljon muutakin. Kiitos valaistuksesta ja tsemppiä jaksamiseen!

  Tämän blogin suosituimmat tekstit

  Sisäilmasairas tarvitsee:

  Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

  Sisäilmasairas tarvitsee:
  1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
  2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

  Kirje Kansanedustajille

  Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


  Arvoisa Kansanedustaja
  Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
  Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

  VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

  Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…