torstai 9. huhtikuuta 2015

Sisäilmasairas "harrastaa"

Kuten #oikeestisairas-kampanjassa on kyselty, mitä sisäilmasairas voisi harrastaa mahdollisimman vähillä oireilla ja terveessä sisäilmassa. Jotenkin en tästä asista saanut mitenkään otetta ennenkuin tänään vertaistukiryhmässä puhuttiin diagnoosien saannin vaikeudesta ja niiden määristä.

Tietysti minä lähden tätä asiaa huumorilla käsittelemään. Liian raskastahan tämä elämä olisi jos kaiken ottaisi liian vakavasti,

Tänään tuli postissa lääkärin kirjoittamia diagnooseja ihan paperisena versiona. Ja täytyihän tämä ilosanoma vertaistukiryhmässä jakaa. Siellä sitten tuli uusi harrastus esiin - diagnoosien keräily. Sehän on ominta sisäilmasairaalle.

Tätä samaa periaattetta käyttäen voisi keräillä paljon muutakin.

  • Monella eri lääkärillä olet käynyt?
  • Monella eri poliklinikalla olet "vieraillut"?
  • Montaka kertaa sinua on epäilty luulosairaaksi tai ylireagoijaksi?
  • Lääkekokeilut ja reseptit ...
  • Montako lääkäriä olet saanut "sanattomaksi" omalla tietämykselläsi?
  • Entä montako sairaanhoidon ammattilaista on jäänyt suu auki katsomaan maskiasi?

Jos joskus hamassa tulevaisuudessa kaikki sisäilmasairaudet päätyisivät saman diagnoosinumeron alle, meiltähän jäisi kaikki tämä hauskuus pois. Sillä sisäilmasairas ei koskaa voi tietää lääkäriin mennessään että onko hän #oikeestisairas. Toisaalta tämä harrastus ei ole oireetonta, sillä iso osa terveyskeskuksista ja sairaaloista on sisäilmaongelmaisia. 

Sanotaan että hullulla on halvat huvit mutta sisäilmasairaan harrastus maksaa mansikoita. Lääkäreissä käynnit ja dropit eivät ole ilmaisia. Joten tällä periaatteella sisäilmasairaat eivät ole hulluja eikä luulosairaita.Ei kommentteja: