Siirry pääsisältöön

Ämpärillä paikkaamme sen ...

Äänestän ... en äänestä ... äänestän .... Arpoo ja arpoo ... Kuka ansaitsee minun ääneni? Kuka on sen luottamuksen arvoinen?

Kysymyksiä joihin haluaisin vastauksia.


  • Miten saadaan koulut, päiväkodit sekä muut julkiset rakennukset pysymään terveinä? Pitääkö valvontaa lisätä? Pitääkö uusia lakeja tehdä, jotta ei mennä siitä missä aita on matalin? Täytyykö kosteusvauriokorjaamistakin lain avulla valvoa, sillä ämpärit loppuvat tällä menolla Suomesta ;)
  • Kuka valvoo vuokra-asuntojen kuntoa? Miten näiden rakennusten terveellisyys taataan? Missä on apu kun omaisuus menee sädesienen takia? Kuka maksaa silloin, kun sänkykin menee alta homeen takia?
  • Olenko oikeasti sairas vai luulosairas? Milloin on "homesairaan" mahdollista saada sairaspäivärahaa kun sairastut homeen takia työpaikalla tai kotona tai koulussa? 
  • Entä sitten kun enää ei löydy tarpeeksi tervettä asuntoa? Olet saanut lahjaksi kemikaaliyliherkkyyden homealtistuksen myötä. Kenellä on vastuu auttaa tässä tilanteessa?
  • Onko Suomella varaa kasvattaa uusia veronmaksija homeisissa kouluissa ja päiväkodeissa?

Kysymyksiä olisi vielä lisääkin ... Mutta jos noihin edes joku vastaisi suoraan. 

Ämpäri ei ole uusiutuva luonnonvara. Muovi sitoo itseensä sädesieniä. Ämpärissäkin tulee reunat vastaan ja silloin kastuu sukat. Niissä märissä sukissa on inhottava olla. 
Toivon että sinun sukkasi ovat kuivat sillä märkäsukkaista en aio äänestää.


Edit-täti lisää että kuvan nurkasta löytyi hyvät kosteuslukemat. Toivon, että tämä vika korjaantuu. Itse muutan muualle, mutta kenen vastuulla on huolehtia ettei tämä ole seuraavan vuokralaisen niskassa ????

Kommentit

Muutaman kerran olen törmännyt rakennuksiin, joissa on huono sisäilma. Olen huomannut, että rakennusten kunnon tarkastaminen on erittäin vaikeaa. On epäselvää kuka maksaa näytteiden otot, ja varsinkin että mitä näytteitä otetaan. Ja kun otetaan näytteet ovatko ne oikeita ja oikeista paikoista otetut.

Väärissä tai väärin otetuissa näytteissä ei välttämättä näy mitään epäkohtia, mutta kaikilla tilassa olevilla on huono olla.

Ihminen joka on altistunut ja sairastunut tilassa / tiloissa, leimataan herkästi luulosairaaksi, laiskaksi. Vähintään yliherkäksi tai muuten vaan herkistyneeksi. Tilannetta hankaloittaa monesti, että muut altistuneet ja tilassa reagoivat ihmiset eivät käy todentamassa oireilujaan virallisiksi. Esimerkiksi lääkärissä tai terveyshuollossa.

Toivottavasti tulevaisuudessa asiohin puututaan niiden vaativalla vakavuudella ja toimivilla ratkaisuilla,eivätkä asiat jäisi vain kahvihuone keskustelujen tasolle.
Kirsi Nousiainen sanoi…
Se on tätä päivää että ihmiset oireilee ja päättäjät vähättelee. Ammattitaitoisia korjaajia, terveystarkastajia ja muita alan ihmisiä on vähän. Sisäilmaongelma voi olla vaikka sisäilmanäytteet on puhtaat. Pitää löytää se migrobilähde. Korkeemmalla pallilla istuvat heput turvaavat näihin sisäilmamittauksiin vaikka ne on yleisesti tiedetty huonoiksi mittareiksi. Eli enää ei tarvitse tutkia. Uusia tutkimusmenetelmiä kaivataan.
Markku Heikkilä sanoi…
Hei, olen Markku Heikkilä, Keskustan kansanedustajaehdokas Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Homeongelman selättäminen on sydämenasiani.

Useat uudisrakennkset ovat homeessa jo valmistuessaan, mikä johtuu kolmesta perussyystä: märkien villojen asentaminen rakenteisiin, sääsuojauksen puuttuminen ja muovimaton asentaminen märän betonilattian pintaan. Olemassa olevien rakennusten homehtuminen puolestaan johtuu kelvottomasta huollosta, huonosta ylläpidosta ja remontoinnin puutteesta/ huonoista remonteista.

Ainoastaan kattavalla ja laadukkaalla suunnittelulla sekä valvonnalla rakentamisesta ja korjaamisesta saadaan terveellistä. Kirjoitin asiasta kaikkiin suurimpiin lehtiimme jo kaksi vuotta sitten ja tein asiasta kansalaisaloitteen viime syksynä.

Tavattuani Mikkelin torilla ylilääkäri Tamara Tuumisen, sain kuulla hänen suunnittelevan tutkimuksen tekemistä kunnollisen testausmenetelmän kehittämisestä homesairauden toteamiseksi. Sain saatettua hänet yhteyteen Tuula Putuksen kanssa, ja nyt professori Putua ja ylilääkäri Tuuminen ovat jo hakeneet apurahaa homesairaustestin kehittämiseen :)

Terveellisten asuntojen rakentaminen on pakollista! Omista viidestä lapsestamme kolme on sairastunut homekoulussa ja -päiväkodissa, joten omakohtainenkin kokemus asiasta ikävä kyllä löytyy. Jos asiaan ei saada pikaista muutosta, kasvatamme kohta kokonaisen homesairaiden sukupolven :(

Ystävällisin terveisin

Markku Heikkilä
0440672828

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäilmasairas tarvitsee:

Sisäilmasta sairastunut jätetään tarpeidensa kanssa monesti yksin. Nämä tarpeet ovat sellaisia, jotka muissa sairauksissa ovat itsestään selviä. Näiden toteutuminen on kiinni rahasta, poliittisesta tahdosta sekä arvoista. Arvoista, jotka määrittelevät mihin rahaa käytetään. Eihän tämän asian kuntoon laittaminen ole enää halpaa. Liian kauan on tämän asian laajuutta koetettu vähättelyllä peitellä sekä ihmisen huolilla ja peloilla diagnosoida.

Sisäilmasairas tarvitsee:
1. Kaikki apu on sitoutettu diagnoosinumeroon. Tällä hetkellä on käytössä pelkkä oirekoodi joka ei auta millään tavalla sairastunutta. Tämä koodi vain leimaa sekä tilastoi tällä hetkellä sairautuneet ja jättää turvaverkkojen ulkopuolelle.
2. Sosiaaliturva - Mikä sosiaaliturva??? Sisäilmasairas on kaikkien tukien ulkopuolella. Taas pääsemme siihen diagnoosinumeroon. Oirekoodi ei oikeuta sairaspäivärahaan, kuntoutustukeen tai saatikka eläkkeeseen. Millä sairastuneen pitäisi elää? Toimeentulotuen varassa, roikkkua työttömien…

Kirje Kansanedustajille

Lähetin oheisen kirjeen kansanedustajille eduskunnan kirjaamon kautta. Kirjettä voi jakaa myös muita reittejä myöten. Omat voimani riittivät tähän asti.


Arvoisa Kansanedustaja
Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin. En ole varma onko viestini tavoittanut teidät sillä vastausta sähköposteihini en ole saanut. Tiedän että kun sisäilmasta ja siitä sairastumisesta puhutaan niin rivit jakautuvat uskoviin ja ei uskoviin. Nykytiedon valossa ei pitäisi kyllä enää olla epäilijöitä tämän asian suhteen. Kyse taitaa olla vain siitä kuinka kallista tämä on laittaa kuntoon.Sekä huolehtia siitä että sairastuneet saavat kohtelun joka kuuluu jokaiselle hyvinvointivaltion jäsenelle.
Kuuntelin omasta sängystä käsin 29.9 järjestetyn Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvapuute seminaarin. Vaikka tiedän että olette hyvin omaan puolueeseen sitoutuneita ja työhönne kuuluu kritisoida toisten aikaansaamisia. Itse olen täysin sitoutumaton tällä hetkellä sillä usko puoluepolitiikkaan on me…

VIERASTEKSTI/ HENGITYSLIITTO HYLKÄSI SISÄILMASAIRAAT

Olemme olleet Hengitysyhdistysten jäseninä 17-30 vuotta ja saaneet vuosien mittaan vertaistukea, apua ja neuvoja Hengitysliitolta ja paikallisyhdistykseltä itsellemme sekä perheillemme. Olemme sairastuneet huonosta sisäilmasta altistuttuamme kodissa, työpaikalla sekä lapsemme sairastuttua kouluissa sädesienistä ja mikrobeista oireillessaan. Olemme käyttäneet päivittäin aikaamme vertaisten tukemiseksi, paikallisyhdistyksessä vetäneet viikottain sisäilmasta sairastuneiden aikuisten ja lasten ryhmiä. Olemme toimineet Hengitysliiton liittovaltuutettuna, sisäilmavertaispuhelinpäivystyksessä, kokemustoimijaluennoitsijana, tukihenkilöinä sekä vertaisina sisäilmasta sairastuneille perheille ja henkilöille. Terveet tilat 2028 ohjelmassa hoidetaan diagnoosin omaavat astmaatikot, muille tarjotaan käyttäytymisterapiaa, nettiterapiaa, psykiatrin palveluja ja toiminnallisten häiriöiden poliklinikan hoitoa. Aivojen uudelleenohjelmointi myönteisesti suhtautumaan homerakennuksiin ja omiin korvien v…